Van 8 t/m 10 oktober 2019 vond de 15de editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.
Deze jaarlijkse energiebeurs is inmiddels een essentiële ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in energiebesparing en duurzame energieopwekking. Voor een serieuze energie adviseur dus een onmisbaar kans om te netwerken en kennis op te doen.
Zoals voorgaande edities was 3nergie ook dit jaar weer aanwezig en bezocht;
De energietransitie is allang niet meer vrijblijvend. Vooral niet na de presentatie van het Klimaatakkoord op 28 juni 2019.
Onze kijk op energie zal de komende jaren ingrijpend (moeten) veranderen. De route naar 49 procent CO2-reductie in 2030 is ingeslagen en betekend ambitieuze plannen als het gaat over isoleren en gebruikmaken van duurzame energie. Tegelijk groeit de vraag naar elektriciteit door elektrische auto’s en het vervangen van gas door stroom.
Aan de andere kant staat het energienetwerk en daarmee ook de subsidie prikkel ernstig onder druk. Toch zien we steeds nieuwe (slimme) innovaties die kunnen helpen om de energievoorziening beheersbaar en ook betaalbaar te houden.
Door het toepassen van effectief energiemanagement kan u de concurrentie zelfs ‘te groen af zijn’.
Vooral ondernemers en vastgoed eigenaren staan voor tal van uitdagingen. De steeds strenger wordende emissienormen dwingen organisaties om meer elektrisch te gaan werken (en vervoeren).
De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en deze verplichtingen vragen nog om rendabele antwoorden. Vakbeurs Energie biedt talrijke ingangen naar mogelijke oplossingen in de gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit.
Wie afwacht zal te maken krijgen met een overheid die dwingt tot het nemen van maatregelen.
Op overheid zal de energietransitie in Nederland willen doen versnellen en opschalen. Daarbij is een prominente plaats voor opslag. Daarom kreeg u op woensdag 9 oktober van het ‘Energy Storage’ paviljoen de meest recente inzichten, verwachtingen van experts en concrete projecten met innovatieve technologie gepresenteerd.
Zeker bij langdurige opslag van energie zijn de technologieën voor conversie essentieel. Ook hiervoor geldt dat alle energie die niet verloren gaat, ook niet (duurzaam) opgewekt hoeft te worden.
Deze week werd bekend dat TenneT (de landelijke netbeheerder) zo’n 215 miljoen gaat investeren om de aansluitcapaciteit voor grote wind- en zonneparken mogelijk te maken. Deze projecten in Noord-Nederland zijn naar verwachting pas in 2025 klaar.
Dit laat maar nogmaals zien dat organisaties slim moeten omgaan met hun verbruik en opwek van energie. Juist de kosten van het netwerk en onbalans zullen de komende jaren de totale energiekosten gaan bepalen.
3nergie kan relaties inzicht geven en ondersteunen bij het slim beheren.
Heeft u Vakbeurs Energie 2019 gemist, maar wil u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Maak vandaag nog een afspraak en we bespreken graag de kansen die er vrijwel zeker liggen.
Van 8 t/m 10 oktober zijn de Brabanthallen in Den Bosch ook volgend jaar weer het toneel voor duurzame innovatie in mobiliteit, energieopwekking en energiebesparing in de gebouwde omgeving en industrie.
Wij voorzien dat verschillende vormen van duurzame energie goedkoper en dus interessanter zijn dan traditionele energie. Investeren in duurzaamheid levert een beter rendement op dan bij de bank.
Contacteer Ons